Rychlý kontakt

Rychlý kontakt

Městská policie Vlašim

Komenského 22, 25801 Vlašim

Státní linka: 313 039 399 

Policie České republiky

Jana Masaryka 475, 25801 Vlašim

Státní linka: 974 871 750

Aktuální téma

12.1.2018Práce u policie je jistota, šance na přijetí je stále velká

Benešovská policie nyní nově nabízí náborový příspěvek ve výši 150 tisíc korun, možnost výhodného ubytování a další benefity.

18.10.2017Policie Středočeského kraje hledá nové kolegy do svých řad

Policie České republiky přijme do svých řad nové policisty, čtěte dále ...

19.5.2017Upozornění majitelům čtyřnohých miláčků

Touto cestou chce Městská policie Vlašim upozornit občany města Vlašim, kteří vlastní psa, na to, že spolu s pořízením čtyřnohého miláčka vznikají jeho majiteli i povinnosti. V tomto článku se tedy pokusíme přiblížit vše, co musí majitel psa udělat.

Zobrazit vše

Aktuální informace

25.4.2019Policisté v průběhu velikonočních svátků uskutečnili dvě dopravně bezpečnostní akce

Zkontrolovali více jak 350 řidičů. Nejčastěji řešili překročení nejvyšší povolené rychlosti.
 

10.4.2019V bystřickém divadle ocenili „třeťáka“ Matěje Žížalu za záchranu spolužačky při nehodě jejich školního autobusu

BENEŠOVSKO – Poděkování za rychlou a pohotovou reakci ale patřilo nejen jemu, ale i všem ostatním dětem, které cestovaly společně s ním.

1.4.2019Policisté pátrají po pohřešovaném čtyřiačtyřicetiletém muži

 BENEŠOVSKO – Naposledy byl viděn minulou středu na statku v Mariánovicích u Benešova.

Zobrazit vše

O projektu Bezpečná Vlašim:

Město Vlašim se v prosinci 2016 zapojilo do projektu s názvem „Bezpečná obec či město“, jehož iniciátorem je Krajské ředitelství policie Středočeského kraje. Klíčovými partnery projektu v našem městě jsou Územní odbor Benešov Policie ČR, Obvodní oddělení Vlašim Policie ČR, vedení města a městské policie. Dále se na projektu aktivně podílejí další subjekty působící v oblasti prevence v našem městě, například odbor sociální a zdravotní a odbor dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu, dále byla oslovena Probační a mediační služba ČR, středisko Benešov a další složky integrovaného záchranného systému. Město Vlašim se do prevence kriminality dlouhodobě aktivně zapojuje a nejen finančně podporuje pořádání aktivit s preventivní tématikou na svém území. Od 1.ledna 2017 starosta města pan Mgr. Luděk Jeništa jmenoval manažera prevence kriminality, který se bude aktivně podílet na naplňování filozofie našeho Bezpečného města.

Hlavním cílem projektu „Bezpečná Vlašim“ je zlepšení kvality života obyvatel města a zvýšení jejich pocitu bezpečí. Záměrem této aktivity je rovněž úzká spolupráce mezi výše uvedenými partnery při řešení bezpečnostních problémů na území města Vlašimi ve snaze, aby se naši občané ve městě cítili bezpečně. Projekt vznikl na základě dlouholetých zkušeností, z nichž vyplývá, že do boje s kriminalitou je nutné zapojit všechny zainteresované subjekty. Jde o vytvoření podmínek pro co nejefektivnější spolupráci mezi nimi.

V současné době je v rámci projektu spuštěn tento internetový portál, který má sloužit občanům města, aby mohli sdělit své poznatky a návrhy v oblasti bezpečnosti. Další informace zde..

Slavnostní vyhodnocení sportovně charitativní akce ,,Přes bariéry s policií“. Při té si studenti čtvrtých ročníků měli možnost vyzkoušet fyzické testy, které absolvují všichni uchazeči o práci u policie

Policie ČR, ú.o. Benešovbb

Do nejlepší první pětice patří také student vlašimského gymnázia. Se svými 76 body byl oceněn jako druhý nejlepší sportovec Středočeského kraje.

Ve středu 23. ledna 2019 proběhlo v prostorách budovy Krajského úřadu Středočeského kraje slavnostní vyhodnocení sportovně charitativní akce ,,Přes Bariéry s policií“. V minulém roce tato akce proběhla celkem na 124 středních školách ve Středočeském kraji. Konkrétně na Benešovsku se v roce 2018 do akce zapojily všechny střední školy. Pro dvě z nich byl naplánován termín až v roce 2019. Žáci maturitních ročníků měli možnost si vyzkoušet fyzické testy, které musí absolvovat každý z uchazečů do služebního poměru u Policie České republiky. Za každého studenta, který úspěšně zvládl fyzické testy, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky uvolnila finanční částku, která byla určena Patriku Šimánkovi. Patrik není samostatný, jelikož před deseti lety ochrnul a hýbe pouze rameny, proto celkovou vybranou finanční částku použije pro osobní asistenci. Ze všech studentů Středočeského kraje, kteří se účastnili a úspěšně splnili fyzické testy, bylo vybráno prvních pět, kteří dosáhli nejlepších sportovních výsledků. Mezi tuto pětici se zařadil také student čtvrtého ročníku Gymnázia ve Vlašimi. Díky své šikovnosti a sportovnímu nadání nasbíral 76 bodů, což je pouze o 5 méně, než dosáhl sportovec na první příčce. Proto byl ve středu na krajském úřadě oceněn jako jeden z nejlepších sportovců Středočeského kraje. Ani Středočeským policistům nebyl Patrikův životní příběh lhostejný. Vybrali pro něj více jak 41 tisíc korun. Celková částka pro Patrika se tak vyšplhala na 90.610 Kč. Slavnostním aktem byla ukončena podzimní část projektu a již nyní chystáme jeho pokračování. Celý článek o slavnostním vyhodnocení si můžete přečíst ZDE.

 

Fyzické testy, které si studenti čtvrtých ročníků vyzkoušeli na vlastní kůži, absolvuje každý uchazeč o práci u Policie České republiky. Prověrky se skládají ze 4 testů:

 

• Test č. 1 – člunkový běh 4 x 10

• Test č. 2 – klik – vzpor ležmo (opakovaně)

• Test č. 3 – celomotorický test (opakovaně), 2 minuty

• Test č. 4 – běh na 1000 m – ověřovaná schopnost střednědobé vytrvalosti

 

Každý test je dle výsledku obodován. Kpřijetí je v celkovém součtu nutné získat minimálně 36 bodů. Nestačí být ale pouze fyzicky zdatný. K úspěšnému absolvování příjímacího řízení je nutné také prokázat osobnostní a zdravotní způsobilost. K základním požadavkům dále patří trestní bezúhonnost, české občanství a minimálně dosažené vzdělání - maturita.

 

Pro nově nastupující je práce u policie stále atraktivnější. Nástupní plat pro policisty zařazené na územním odboru Benešov, činí 24 220 Kč. Po roce policisté dosáhnou téměř na třicetitisícovou hranici. Jejich plat se vyšplhá až na 29 240 Kč. Velice lákavý je pro nově přicházející náborový příspěvek ve výši 150 000 Kč. Na ten dosáhnou po uplynutí zkušební doby, která trvá 6 měsíců. Náborový příspěvek není jediný benefit, který policista může čerpat. Úzce také spolupracujeme s obcemi, proto můžeme nabídnout velice výhodné ubytování. Policisté mají dále možnost čerpat šest týdnů dovolené, příspěvky na pojištění, bezúročné půjčky, ozdravné rekreační a sportovní pobyty, mají šanci dalšího vzdělávání a kariérního růstu. Pokud se rozhodujete a nejste zcela jistě přesvědčeni, že práce u policie je přesně pro vás, můžete se zapojit do projektu ,,Uchazeč“. Jedná se o krátkodobý pracovní poměr dle zákoníku práce. Umožní vám získat pracovní návyky a administrativní dovednosti. V rámci tohoto pracovního poměru poznáte svého budoucího zaměstnavatele a můžete se ve svém rozhodnutí utvrdit. V případě zájmu kontaktujte naší personalistku, která vám zodpoví jakékoliv další dotazy. Využít můžete telefonní čísla 974 871 400, 727 967 197, anebo email: bn.nabor@pcr.cz

 

Personální situace

V roce 2017 bylo na územním odboru Benešov do služebního poměru přijato 9 uchazečů. V loňském roce jich bylo přijato o 5 více, tedy celkově 14 nově nastupujících. Práce u policie je stále atraktivnější, čemuž odpovídá nárůst uchazečů o toto povolání. Naopak snižuje se počet policistů, kteří odchází, a to buď do soukromého sektoru, anebo na jiné služební místo v rámci policie. Do finální číslice odchodů jsou také započítány odchody do záloh (rodičovská dovolená). Modrý sloupec v levé části grafu znázorňuje jejich počet za rok 2017. Odchozích bylo 11. V loňském roce počet klesl pod desítku. V roce 2018 ze služebního poměru v rámci územního odboru odešlo 8 policistů.

 

ÚO Benešov

 

 

 

 O personální situaci a jejím vývoji také informoval ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje brig. gen. JUDr. Václav Kučera, MBA na tiskové konferenci, která se uskutečnila 17. ledna letošního roku. Více o bilanční tiskové konferenci a personální situaci Krajského ředitelství policie Středočeského kraje se můžete dočíst ZDE.

 

nprap. Bc. Veronika Čermáková

tisková mluvčí

P ČR Benešov

29. ledna 2019

 

 

publikováno 29.1.2019
vytvořilo Anawe